WELKOM! Klik op "GALERIE" in het menu hierboven om meer werken te zien.

 

"Kunst maken is reizen. Onderweg zijn belangrijker dan aankomen." 

Over mijn werk:

Sinds 2010 heb ik tot 2021 geschilderd op het raakvlak van abstract en figuratief. Ik schilder intuïtief. Begin abstract en werk dan naar figuraties. Zo ontstaan 'verhalen' die ik nog niet goed in woorden kan vatten. Ervaringen die ik heb gehad en waarvan de betekenis zich via mijn werk een weg naar buiten zoekt. 

Ik houd van kleur, abstractie en beweging. Puur uit de pot, intens als het leven zelf. Er moet ruimte zijn voor de kijker. Voor haar of zijn eigen verhaal. Of het nu herkenning oproept of niet. 

Over mijn ontwikkeling als kunstenaar:

Ik schilder sinds 1991. Na een jaar of 10 stapte ik over van olieverf naar acryl en werd mijn werk steeds abstracter.  Net op het moment dat ik daarin een grens bereikte, in 2010, werd ik tweede bij de amateurkunstprijs van de provincie Utrecht met mijn "houtje touwtje koeienkop". De prijs bestond uit contact met een coach voor amateur kunstenaars en met professionele kunstenaars. Zij hebben mij gestimuleerd een andere weg in te slaan met mijn kunst. Het is een reis die stopt als ik geen penseel meer kan vasthouden.

Sinds 1991 volg ik lessen van professioneel opgeleide kunstenaars bij Atelier de Kromme Mijdrecht, een vereniging van (amateur) kunstenaars in gemeente De Ronde Venen. Ik heb er les gehad van onder andere Karin Borgman, Tammo Schuringa, Mirjam Hommes, Adriaan van der Veer, Marijke Zwart, Ellen Meijer, Joan Lichtenbelt, Niels Broszat en Irene Keyzer.

Van 2019 tot 2021 heb ik de tweejarige basisopleiding beeldende kunst aan de Nieuwe Academie Utrecht gevolgd. Ruimtelijke vormgeving, tekenen, schilderen en mixed media. Mijn eindproject ging over natuurlijke structuren. Daarna heb ik een jaar sabattical genomen om nieuwe inspiratie op te doen en richting te bepalen. Mijn nieuwe inspiratiebronnen zijn Wim Oepts, Suzanne Robertson en Friedensreich Hundertwasser. 

Sinds 2002 geef ik zelf les, aan leden van de vereniging en in mijn eigen atelier en 'en plein air'  in de vorm van workshops en lessen. 

Over mijzelf:

Ik ben geboren in 1957 en woon met mijn vrouw in De Hoef (Utrecht). Mijn kinderen zijn volwassen. Mijn dochter heeft de aanleg van mijn vrouw en mij meegekregen en werkt intussen als zelfstandig illustrator. Haar website is http://www.joskaasworst.com/; ze is ook op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/joskaasworst

Contact en informatie:

telefoon: 00-31-(0)6-18868768

e-mail: nicovanoosten@gmail.com.