• Overzichtsexpositie 2019-2020

  Nico van Oosten werkt vanaf 2010 in een andere stijl. Hij laat werken ontstaan, zonder vooropgezet plan. 'De verf en de kwasten of andere materialen waarmee ik de verf opbreng, wijzen me de weg.', vertelt hij. Zo ontstaan verhalende schilderijen van diverse afmetingen. Naast deze schilderijen werkt hij aan ruimtelijke beelden. Deze zijn in het algemeen wel conceptueel van aard.
  Alleen online
  Online expositie
 • Landschappen en meer

  In de expositie 'Landschappen en meer' laat ik mijn meest recente schilderijen zien: landschappen. Daarnaast een keur aan portretfoto's.. Ik exposeer samen met Ellen Meijer. Ook zij toont schilderijen en foto's.
  Galerie KunstRondeVenen, De Lindenboom 3, Mijdrecht, Nederland
  21 september 2023 tot en met 29 september 2023
  Meer informatie
 • Kunststad Muiden

  In de galerie van Riet Blüm exposeer ik landschapschilderijen en meer: architectuur en structuren.
  Galerie Riet Blüm , Prinses Irenestraat 3, Muiden, Nederland
  3 september 2023 tot en met 3 september 2023
  Meer informatie
 • Kleurrijke koeien

  Kleurrijke koeien is een expositie van werken uit 2010 van koeien. De expositie is te zien op de biologische boerderij De Lindenhorst waar ik sinds 2006 enkele keren per jaar workshops Koeien schilderen geef met levende modellen. Voor meer informatie zie: https://www.nicovanoosten.nl/index/385174_Workshop+Koeien.html
  Biologische boerderij De Lindenhorst, Westzijde 17A, De Hoef, Nederland
  26 augustus 2023 tot en met 31 oktober 2023
  Meer informatie
 • KunstRondeVenen 2023

  KunstRondeVenen is de tweejaarlijkse kunstroute in de gemeente De Ronde Venen (Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Abcoude, De Hoef, Amstelhoek, Waverveen en Baambrugge). Naast schilderijen zijn er beeldhouwwerk, fotografie, keramiek, mixed media, glaskunst, tekeningen, sieraden en collages te zien. De route, locaties en kunstenaars zijn te zien op de onderstaande site.
  Het Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152, Mijdrecht, Nederland
  27 mei 2023 tot en met 28 mei 2023
  Meer informatie
 • Valentijnsmaand

  In het kader van Valentijnsdag heeft Bubble Art Projects een expositie georganiseerd in het Hilton Hotel in Leiden (naast het Corpus museum). Alle werken die er te zien zijn hebben voor een deel rood als kleur.
  Hilton Garden Inn, Willem Einthovenstraat 3, Oegstgeest, Nederland
  14 februari 2022 tot en met 26 maart 2022
  Meer informatie
 • KunstRondeVenen 2021

  KunstRondeVenen is een tweejaarlijkse kunstroute in de gemeente De Ronde Venen (Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Abcoude, De Hoef, Amstelhoek, Waverveen en Baambrugge). De route en kunstenaars zijn te zien op een site.
  Pastorie Antoniuskerk De Hoef, Oostzijde 44, De Hoef, Nederland
  28 augustus 2021 tot en met 29 augustus 2021
  Meer informatie
 • KunstRondeVenen

  De tweejaarlijkse kunstroute in de gemeente De Ronde Venen is er weer het laatste weekend van mei. Omlijst met muziek en andere activiteiten. In het parochiehuis in De Hoef, Oostzijde 44, waar ik exposeer met Maaike van Rijn en Gerard Vis, is er op zondag 26 mei van 14.00-14.45 uur een klassiek miniconcert. Tjako Groenewold speelt piano en Reinette Thiadens viool.
  Gemeente De Ronde Venen, Kijk op de site voor alle lokaties. , De Hoef, Nederland
  25 mei 2019 tot en met 26 mei 2019
  Meer informatie
 • Huisartspraktijk Puntenburg Vleuten

  Groepsexpositie Neel en Meikie van Suchtelen en Nico van Oosten
  Huisartspraktijk Puntenburg, Puntenburg 1, Vleuten, Nederland
  12 maart 2018 tot en met 15 juni 2018
  Meer informatie
 • KunstRondeVenen

  KunstRondeVenen is een tweejaarlijkse atelierroute in gemeente De Ronde Venen. Dit jaar is de derde editie. Vorige edities (2013 en 2015) deed ik al mee; samen met mijn vrouw, Meikie van Suchtelen. Tijdens het weekend stellen we ons atelier en onze tuin open en exposeren en groot aantal van onze schilderijen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kunstrondevenen.nl
  Atelier Waterlelie, Oostzijde 64, De Hoef, Nederland
  27 mei 2017 tot en met 28 mei 2017
  Meer informatie
 • Het verhalenboek

  De expositie bevat een twaalftal werken uit de serie 'Een boek vol verhalen', aangevuld met enkele werken uit de serie accidental art.
  Veenhartkerk, Grutto 2A, Mijdrecht, Nederland
  1 april 2016 tot en met 29 april 2016
  Meer informatie
 • KunstRondeVenen

  Open atelier route in gemeente De Ronde Venen, waaraan 38 lokale kunstenaars meedoen. In een aantal ateliers zijn sidekicks in de vorm van muziek, gedichten etc.
  atelier de Waterlelie, Oostzijde 64, De Hoef, Nederland
  24 mei 2013 tot en met 26 mei 2013
  Meer informatie
 • Portretten

  Een expositie van portretkunst waarin kunstenaars met en zonder beperking samen exposeren.
  De Brugspin, Lindenplein 2a, Ter Aar, Nederland
  1 april 2013 tot en met 28 juni 2013
  Meer informatie
 • Hunnie Jagen

  Schilderijen, waarvan één speciaal gemaakt in het kader van Hunnie Jagen (zie http://www.cbk-utrecht.nl/kunstprojecten/actuele-opdrachten/de-bovenlanden)
  Meat 'N Eat, Amstelkade 41, Wilnis, Nederland
  2 februari 2013 tot en met 2 februari 2013
  Meer informatie
 • Kleine verhalen

  De schilderijen die ik sinds eind 2010 maak vormen een serie verhalen en gedichten in beeldvorm. De beelden ontstaan tijdens het schilderen en vormen uiteindelijk een verhaal rond een thema. Ik exposeer samen met mijn vrouw Meikie van Suchtelen.
  Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, Polanerbaan 2, Woerden, Nederland
  26 januari 2013 tot en met 9 maart 2013
  Meer informatie
 • Koeien en landschappen

  De koeien zijn intieme portretten van verschillende koeienrassen in voor hen kenmerkende en dus herkenbare houdingen. Ze staan in een vaag landschap, dat geïnspireerd is op het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik me intens verbonden voel. De werken zijn geschilderd met acrylverf op papier met behulp van verfroller, paletmes, verftube en kwast.
  Univé, Dorpsstraat 79, Nieuwkoop, Nederland
  30 november 2012 tot en met 31 maart 2013
  Meer informatie
 • Koeien en landschappen

  De koeien zijn intieme portretten van verschillende koeienrassen in voor hen kenmerkende en dus herkenbare houdingen. Ze staan in een vaag landschap, dat geïnspireerd is op het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik me intens verbonden voel. De werken zijn geschilderd met acrylverf op papier met behulp van verfroller, paletmes, verftube en kwast.
  Huisartspraktijk Puntenburg, Puntenburg 1, Vleuten, Nederland
  23 september 2012 tot en met 23 november 2012
  Meer informatie
 • Kracht uit Gebrokenheid

  Met deze tentoonstelling willen de kunstenaars laten zien hoe de gevolgen van huiselijk en seksueel geweld door kunnen werken in mensenlevens. De kunstwerken benadrukken dat het maatschappelijke gesprek over huiselijk en seksueel geweld kan bijdragen aan het herstel van de overlevenden van dit geweld.
  Gemeentekantoor Elburg, Zuiderzeestraatweg Oost 19, Elburg, Nederland
  23 februari 2012 tot en met 23 februari 2012
  Meer informatie
 • Anders

  De expositie Anders gaat over verschillen tussen mensen in uiterlijk, cultuur, gedrag, voorkeuren etc. Het is uitnodiging om vooral te kijken naar ieders eigenschappen en kwaliteiten in plaats van de nadruk te leggen op beperkingen en afwijkingen. Een uitnodiging om deze verschillen te respecteren, te waarderen, te vieren en ervan te genieten.
  Gemeentehuis Diemen, D.J. den Hartoglaan 1, Diemen, Nederland
  18 juli 2011 tot en met 26 augustus 2011
  Meer informatie
 • Verlengd: Kleurrijke koeien

  Expositie van drie werken uit mijn serie Kleurrijke koeien.
  Restaurant Heinde en Ver, Wijdstraat 13, Gouda, Nederland
  1 mei 2011 tot en met 28 september 2011
  Meer informatie
 • Vergezichten

  In deze mini-expositie staat het landschap van het Groene Hart centraal. Het gaat om enkele schilderijen, waarin de vergezichten worden begrensd door bomenrijen en verre dorpjes. Het is het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik mij intens verbonden voel. Enkele werken gaan over de Nieuwkoopse Plassen, waar ik met mijn schip De Waterlelie graag kom.
  Restaurant Heinde en Ver, Wijdstraat 13, Gouda, Nederland
  16 maart 2011 tot en met 16 maart 2011
  Meer informatie
 • Zwart- en roodbont

  In deze kleine expositie staan koeien centraal. Het zijn intieme portretten van koeien in herkenbare houdingen. Ze staan in een vaag landschap, geïnspireerd op het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik me intens verbonden voel. De werken zijn geschilderd met acrylverf op papier met behulp van verfroller, paletmes, verftube en kwast.
  gemeentehuis Mijdrecht, Croonstadlaan, Mijdrecht, Nederland
  2 maart 2011 tot en met 2 maart 2011
  Meer informatie
 • Kerstmarkt De Hoef 2010

  Eendaagse expositie tijdens de jaarlijkse kerstmarkt in De Hoef (Utrecht). Er hangen werken uit de serie Landschappen 2 en Koeien.
  Kerstmarkt De Hoef, De Hoef Oostzijde 23, De Hoef, Nederland
  12 december 2010 tot en met 12 december 2010
  Meer informatie
 • We Can Kunst Expo

  Expositie van kunstwerken in het kader van de We Can campagne. Dit is een campagne die zich richt op het beëindigen van alle vormen van machtsmisbruik op basis van sekse en gender. De kunstenaars die meedoen aan de expositie zijn: Mariska Karto, Jannie van de Luijtgaarden, Joke Proper, Simone Kortbeek, Nico van Oosten, Doreen Orlando.
  MOVISIE, Catharijnesingel 47, Utrecht, Nederland
  22 november 2010 tot en met 27 november 2010
  Meer informatie
 • Zwart- en roodbont

  In deze kleine expositie staan koeien centraal. Ze zijn geschilderd met roller, paletmes, de tube en kwast. Het zijn intieme portretten van verschillende koeienrassen in voor hen kenmerkende en dus herkenbare houdingen. Ze liggen in een vaag landschap, dat geïnspireerd is op het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik mij intens verbonden voel.
  Tearoom Versluis, Voorstraat 34, Woerden, Nederland
  8 november 2010 tot en met 10 januari 2011
  Meer informatie
 • Koeienkunst

  Thema-expositie over koeien
  Galerie Berkendijkje, Berkendijkje 8, Beek en Donk, Nederland
  23 oktober 2010 tot en met 15 november 2010
  Meer informatie
 • Het menselijk gelaat

  Expositie van schilderijen van menselijke gezichten. Geschilderd met roller en paletmes.
  Blue Tower Hotel Zalencentrum, Bos en Lommerplein, Amsterdam, Nederland
  29 september 2010 tot en met 29 oktober 2010
  Meer informatie
 • Kunstweekend

  Rodenburg Home and Garden organiseert een kunstmanifestatie. Er is een galerie met bekende werken en lokale professionals en amateurs zijn ter plekke bezig met hun kunstwerk. Al winkelend genieten van kunst in het tuincentrum Rodenburg Home & Garden in Woerden.
  Tuincentrum Rodenburg, Geestdorp 30, Woerden, Nederland
  3 september 2010 tot en met 5 september 2010
  Meer informatie
 • Het menselijke gelaat

  In deze kleine expositie staat het menselijke gelaat centraal. Het gaat om is een verkenning in acryl die ik in 2006 heb uitgevoerd. Met behulp van spons, verfroller en paletmes heb ik menselijke gezichten geschilderd. Van laag op laag tot minimale streken. Zoekend naar de essentie van het menselijk gelaat, de uitdrukking van emoties en karakters.
  De Beeldentuin, Lindenhovenstraat 2A, Zwammerdam, Nederland
  30 mei 2010 tot en met 30 juni 2010
  Meer informatie
 • Begrensde weidsheid

  In deze kleine expositie staat het landschap centraal. Het gaat om landschapschilderijen, waarin de weidsheid wordt begrensd door bomenrijen, nevels en verre dorpjes. Het is het landschap van de Zuid Hollandse en Utrechtse polders, waarmee ik mij intens verbonden voel. Een aantal werken betreft de Nieuwkoopse Plassen, waar ik graag met mijn schip De Waterlelie kom.
  Beeldentuin, Lindenhovenstraat 2A, Zwammerdam, Nederland
  9 mei 2010 tot en met 30 mei 2010
  Meer informatie
 • Te Hooi en te Kunst

  Samen met mijn vrouw Meikie van Suchtelen en onze dochter Joska van Oosten nemen wij deel aan de kunstroute Te Hooi en Te Kunst. De boerderij waarop we zullen exposeren en workshops geven is de boerderij van de familie De Bruijn in Harmelen, waar ze vleeskoeien houden en varkens en geiten.
  Vleesbedrijf De Bruijn, Breudijk 58, Harmelen, Nederland
  17 april 2010 tot en met 18 april 2010
  Meer informatie
 • Expeditie 2010

  De kunstwerken die geselecteerd zijn in de voorronde van Expeditie 2010, de prijs voor de amateurkunst van de provincie Utrecht, zijn te zien in diverse kunstuitleencentra in de provincie. Van mij is de Houtje-Touwtje-Koeienkop te zien in de kunstuitleen van Woerden.
  Kunstuitleen Woerden, Meulmansweg 27, Woerden, Nederland
  1 april 2010 tot en met 16 april 2010
  Meer informatie
 • Kunst voor Koeien

  Benmefiet tentoonstelling en veiling voor Boer Bert, die een rusthuis voor Koeien heeft.
  American Hotel, Leidsekade 97, Amsterdam, Nederland
  21 maart 2010 tot en met 21 maart 2010
  Meer informatie
 • Landschap in beeld

  Samen met mijn vrouw Meikie en mijn dochter Joska heb ik een expositie van schilderijen en beelden. Via onze werken, waarin landschappelijke beelden centraal staan, laten we zien hoe divers beeldende kunst kan zijn. De opening is op zaterdag 3 oktober om 14.00 uur
  De Brugspin, Lindenplein 2a, Ter Aar, Nederland
  3 oktober 2009 tot en met 11 november 2009
  Meer informatie
 • Zomer

  Gedurende de zomermaanden is er van het Atelier de Kromme Mijdrecht een expositie met als titel 'Zomer'. De expositie is te zien in het Zuwe gezondheidscentrum aan de Hoofdweg in Mijdrecht. Drie werken van mij zijn daar te zien, allemaal uit de serie landschappen op deze site.
  Gezondheidscentrum De Ronde Venen, Hoofdweg 1, Mijdrecht, Nederland
  10 juni 2009 tot en met 10 juni 2009
  Meer informatie